FOTOGRAF TORBJØRN TANDBERG TOK OSS MED PÅ TUR

Torbjørn Tandberg har vært Årets Fotograf tre ganger i Norge og fire ganger i Sverige. Fotografi er hobby og lidenskap i tillegg til jobb. Han har vært i over 50 land for «moro skyld» og bedrifter. «Foto er å male med lys» sier Torbjørn. Han er svak for fargen grønn og er opptatt av å matche farger.

Torbjørn viste oss bilder fra Kongsberggruvene, hvor han hadde holdt på i halvannet år som senere resulterte i en utstilling i Konggruva. Han vist oss hva han så etter og hvordan han komponerte bilder.  Her trengte han blant annet en ballerina. Det tok ham lang tid å finne den «riktige» som skulle passe inn.

Han har vært i Gambia  mange ganger og også reist innover i landet, mot og inn i Senegal.  På spørsmål om hvordan han kommer i kontakt med folk, så "kan man ikke tenke norsk» sier han.  Veldig mange av bildene her er av kvinner.  Det er som regel de som er mest fargerike, og også mye mer utadvendt enn menn.   Han tar mye portretter og finner det lille «ekstra» som gjør bildet interessant.   Han bringer ofte med seg gaver i form av kjeks til barn i landsbyer, noe som gjør arbeidet litt lettere når han skal finne motiver

Bhutan er verdens reneste land.  Han viste er en rekke bilder fra dette landet, et land som stort sett benytter menneskelig arbeidskraft til det meste fremfor maskiner.   Vi fikk også se bilder fra en landsby på 4000 meter.  Her hadde han spurte en kar om han hadde sett en bil.  Det hadde han ikke, men påpekte at han hadde god kunnskap om Yak okser.

Siste land vi "besøkte" på dette møtet var Filipinene, inkludert til en hodejegerlandsby.  Her ble ingen begravd, men kistene hengt opp i bergvegg. 
 
Livet i- og utenfor en bikube

23. mai 2022

Livet i- og utenfor en bikube

Pål Fladsrud tok oss en tur gjennom det som skjer i-, og utenfor en bikube. Vi fikk en innføring i forskjellen mellom en bie og veps, begge fra samme opprinnelse, men hvor de skilte lag for ca. 120- 130 millioner år siden. I motsetning til bier, lager i

Glitrevannverket - Kilder med kvalitetsvann

9. mai 2022

Glitrevannverket - Kilder med kvalitetsvann

På Glitre Vannverkets vannbehandlingsanlegg på Landfalltjern tok daglig leder Marius Asheim oss med en «tur» av Glitre Vannverket – først en presentasjon som gav et innblikk i driften, samt en omvising i anlegget på Landfalltjern som er i enden av en

Fastlegeordingen under press

2. mai 2022

Fastlegeordingen under press

Dr. Svein Helgeland fra Lierbyen Legesenter delte sine synspunkter fastlegeordningen.

I Igloen til HvilePuls

25. april 2022

I Igloen til HvilePuls

Rolf Arne Leer fikk ideen til HvilePuls etter å ha besøkt lignende steder utfor New York City. Dette er tilrettelagt for glamorøs camping på unike lokasjoner son har enkelt tilgang fra Oslo. I Norge er det satt opp slike i samarbeid med grunneiere.

Er mikroplast farlig?

4. april 2022

Er mikroplast farlig?

Er mikroplast farlig? Er det bekymringsfullt? Kjemiker og professor Rolf Vogt tok oss gjennom «plast» og poengterte forskjellen mellom «Makro», «Mikro» og «Nano» plast og at dette ofte forveksles begrepsmessing i media. Mikroplast antas å være et problem

Kadafi Zaman snakket om sin nye bok

25. februar 2022

Kadafi Zaman snakket om sin nye bok

Kveldens foredragsholder var journalist Kadafi Zaman, som er født i Drammen og oppvokst og bosatt i Lier.
Han har vært journalist i 22 år, i dag er han nyhetsreporter i TV 2 nyhetene.
Det tok noen år og «omveier» og tilfeldigheter før hans yrkesvalg fal

EGOFOREDRAG - SIRI K W SIMENSEN

14. februar 2022

EGOFOREDRAG - SIRI K W SIMENSEN

Siri var hestejenta som ville bli veterinær, men som etter en stilkonkurranse i Aftenposten, som hun vant, endte opp som journalist.
Født i Nord Norge med en far som var lege, kom flyttet hun en periode til Drammen som liten, før hun igjen flyttet til

FOTOGRAF TORBJØRN TANDBERG TOK OSS MED PÅ TUR

7. februar 2022

FOTOGRAF TORBJØRN TANDBERG TOK OSS MED PÅ TUR

Torbjørn Tandberg har vårt Årets Fotograf tre ganger i Norge og fire ganger i Sverige. Fotografi er hobby og lidenskap i tillegg til jobb. Han har vært i over 50 land for «moto skyld» og bedrifter.
«Foto er å male med lys» sier Torbjørn. Han er svak

LIERPOSTENS REDAKTØR, PÅL NESS KOM PÅ NETTBESØK

24. januar 2022

LIERPOSTENS REDAKTØR, PÅL NESS KOM PÅ NETTBESØK

Lierposten startet for 35 år siden som et prosjekt. Forsiden har gjennomgått flere «redesign» opp gjennomårene. Pål startet i 2007, og har nå vært i Lierposten i 15 år. I dag er det kun redaksjonelt ansatte. Lierposten har ca 3600 abonnenter. Selv om

LØST OG FAST

17. januar 2022

LØST OG FAST

Digitalt møte. Lier Rotary og de ulike sosiale medier. Kan vi nå de yngre gjennom disse kommunikasjonsformene. Nora Kristine Tveten gav oss en innføring id de ulike sosiale medier slik som Facebook, Tik Tok, Messenger, Instagram, Snapchat, Whatapp osv.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Lier Bygdetun
Adresse: Paradisbakkene 29
Postnummer: 3400
Sted: Lier
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no


Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...