Samarbeid om bygg og bærekraft på Gjellbekk industriområdet

Fellesmøte Lier og Lier Øst Rotary. Louise Fuchs, Infornasjondirektør i Kolonial.no og Morten Hotvedt, Administrerende direktør Eneo Eiendom fortalte om byggingen av nytt lageret for kolonial.no på Lierskogen, som skal bli kolonials.no mal for fremtidige lager og distribusjonssentre.   Kolonials slagord er «Fremtidens matvarebutikk skal selvfølgelig være bærekraftig». Som nettbutikk – leveres mat hjem på dør.  Kolonial startet i 2013. og geografisk dekker ca. halvparten av Norges befolkning.  De har ca 75% av netthandel for dagligvare.

Kolonial startet ikke som «grønn», men verdikjeden er kort, og det gir muligheter til mer bærekraft.  Som også henger sammen med inntjening.

Eneo Eiendom ønsker å tilføre merverdi til eiendom.  Bygget på Lierskogen blir et high tech bygg på 18500m2 som kunne få plass til to fotballbaner i hver etasje.  Solceller på taket vil dekke ca 15% av bygges energibehov.  Et mål er å kunne gjenvinne ca 99% av varmen som frigjøres ved kjølesystemet.

Det er ca 300 millioner i kontrakter som skal fordeles i forbindelse med byggingen, hvor det er et ønske om størst mulig grad benytte lokalt næringsliv.

Miljøambisjoner må gå hånd i hånd med økonomi.


 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Lier Bygdetun
Adresse: Paradisbakkene 29
Postnummer: 3400
Sted: Lier
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no


Kompetanseforedrag a 20 min
31. mai 2021, 19.00 - 20.00

John W Jacobsen Kari Johnsen 3min: Tarald Husa ...

Egoforedrag v/ Astrid Bayegan
7. jun. 2021, 19.00 - 20.00

Egoforedrag v/ Astrid Bayegan 3min: Brit Engeba ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...