Kompetanseforedrag

Rotarymedlemmene Hanne Brattbakk og Trond Are Johnsen delte noen av sine erfaringer fra yrke og fritidsinteresser i sine kompetanseforedrag.
 
President Sissel åpnet med å ønske velkommen til et møte med kompetanseforedrag.
Jorunn startet med 3 minutt, hvor overskriften var : Hvordan har vi det? Hun tok for seg noen av de siste begivenhetene, fra stormingen av Kongressen, Presidentskifte i USA, Tragedien i nord med 5 omkomne i brann og til dagens covidsituasjon.

Hannes foredrag

Hanne, optiker i Lierbyen, som er fra Mosjøen, startet på videregående skole der, så til et flott studentår i Trondheim på forkurs for ingeniørutdanning, for deretter å havne på  optikerutdannelse i Kongsberg.  Hun har en bachelor i faget, men å ta en master på deltid, ved siden av å drive egen forretning, har det ennå ikke vært tid til.
Etter utdannelsen bodde familien i 4 år på Jessheim, for så å bosette seg i Hannes barndomshjem i Mosjøen. Her var det ikke så godt arbeidsmarked for mannen, som startet med studier og  etter en tid modnes tanken på å starte egen bedrift. De flyttet til Spikkestad , litt tilfeldig kunne gjerne vært Lier, men drømmen ble virkelighet og Lier optikk ble en realitet i 2007 i Bakerikvartalet, flyttet etter hvert til Meierigården hvor hun i dag har fine lokaler.
Gjennom yrket har det gjennom årene vært mange ulike type fagkurs, og etterutdanning. Nettopp i disse dager avslutter hun etterutdanningskurs for bruk av diagnostiske medikamenter med «eksamen» kommende mandag.  Som bedriftseier og arbeidsgiver er det også mye å sette seg inn i og flere pålagte kurs, bla HMS og Førstehjelpskurs.
Vi fikk, gjennom en historie fra hennes hverdag, en klar forståelse av det å være optiker er slett ikke bare å være «brillemaker», noe som for øvrig flere av oss har erfart.
Annen kompetanse er hva livet gir, som kone, mor og medmenneske. Hanne har ikke tid til så mange hobbyer, men liker snekring, noe som har resultert i bla terrasse, bord og andre småting. Hanne har et ønske om en snekkerbod.

Trond Ares foredrag

Trond Are var nestemann, og han valgt å snakke om en av sine interesser utenom jobb, Cricket. Denne interessen fikk han da han bodde i Dubai, hvor det på den tiden  ble arrangert World Cup i Australia. Trond Are fortalte at denne sporten, som de fleste nordmenn ikke har noe forhold til, er å regne som den største nasjonalsport i mange land, bla England, Australia, India, Pakistan og Sør-Afrika. 
Cricket er en lagsport for to lag, hver med elleve spillere. Sporten er av engelsk opphav, og utøves med cricketball og balltre på en elliptisk gressbane. I sentrum av banen er det en avlang stripe med hardere mark, hvor storparten av spillet foregår. Målet er å score flere poeng enn motstanderen. Spillet kan deles i tre formater; Test kamper som går over 5 dager, ODI (endags) og T20 ( som  er et kort format som det nå er en stor liga i India med mange internasjonale spillere)
 Trond Are fortalte om The Ashes, en konkurranse mellom England og Australia som har historie tilbake til 1880 tallet. En av Trond Ares største øyeblikk på dette område, var se en av disse The Ashes kampene i Manchester i 2019l, sammen med sin samboer.

Lier 26. januar 2021
Jorunn
referent


 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Lier Bygdetun
Adresse: Paradisbakkene 29
Postnummer: 3400
Sted: Lier
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no


Kompetanseforebygging a 10 min
8. mar. 2021, 19.00 - 20.00

Kompetanseforebygging a 10 min 3 personer: - Tro ...

"Historien om Lofotfisket"
22. mar. 2021, 19.00 - 20.00

Dag VIdar gir oss et innblikk i Lofotfisket - hist ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...